Mitt i sommaren.

 

Vy över Färila.

Livet snurrar på hos oss i Storsved. C och arbetskamraten Leif har nu gjort grunden klar till carporten och idag har de börjat snickra väggar. Igår blev de tvungna att lägga ner arbetet på eftermiddan då det regnade intensivt. Nu hoppas vi på uppehåll idag men regnet "hänger i luften".
Jag har "semester" från badet i fyra veckor nu (de har stängt annars hade jag inte avstått att bada) men det verkar bli fullt upp ändå.
 
I förra veckan var jag ner till yngsta dottern, L, i Alfta för att börja sortera undan lite grejor ur lägenheten. Hon flyttar till Gävle snart för att gå på högskolan. Vi måste sortera bort allt som inte är nödvändigt att ta med då boendet där antagligen blir hälften så stort som hon har nu. Förhoppningsvis får hon dela studentlägenhet med sin kompis som de så gärna vill. Sen är det bara att hålla tummarna att hon klarar av studietakten på högskolan. Det kan ju bli rätt jobbigt då hon har sin dyslexi att brottas med också. Men det är en vinst i sig att hon ens har kommit in så hon är van att kämpa.
 
Jag passade på att lämna in min fiol på lagning hos en spelman utanför Edsbyn då jag ändå var i närheten. Stallet på min fiol höll på att vika sig så nu har jag fått det utbytt och bytte även alla strängarna så den fiol jag fick med mig hem lät inte alls som den jag lämnade in. Vilken skillnad i ljud. Nu måste jag vänja mig vid min "nya" fiol.
 
Datorn har också varit in en sväng på rehabilitering. Den slutade fungera på måndagskväll för en vecka sen, vi lämnade in den på tisdagskväll och hämtade den i fredags. Något särskilt fel hittade de inte (det var bara det att den inte ville gå igång för oss) utan de fick igång den och sen fungerade den igen. Risken är att det var en förvarning till ett större fel framöver. Men det bekymret får vi ta då. Jag är glad att ha tillgång till dator igen. Vad ofta jag kom på mig med att gå till datorn (som inte stod där) för att ta reda på olika saker som öppettider, telefonnummer, bankärenden mm. Och inte kom jag åt musik och annan underhållning heller. Det är skrämmande vad beroende jag blivit av datorn i vardagslivet. F.ö. var det inte så svårt att vara utan datorn för roa mig kan jag faktiskt göra utan dator så på det sättet var det lite skönt att vara utan några dagar.
 
Jag har varit med i min första Buzzador-kampanj också. Jag har spelat LiveBingo inne på Svenska spel för sammanlagt en 50-lapp. Jag vann ingenting på de omgångar jag spelade och inte var det då något jag kommer att fortsätta med heller. Hade jag vunnit hade jag antagligen spelat upp den summan men nu slipper jag ju det. Ler Jag är ju ingen bingospelare annars heller mer än att jag brukar försöka komma iväg på "bilbingo" en gång varje sommar (tillsammans med vännen E i Töreboda) och så spelade faktiskt C och jag bingolotto en gång här i vår. Det var första (och hittills enda) gången vi spelade bingolotto sen vi började vara tillsammans.
 
Vi var på Hälsingehambon i Hårga för drygt en vecka sen. Härligt väder var det och sonen, T, gjorde oss sällskap. Det var mysigt.
Annars har vi väl inte gjort så mycket. Är ute och åker lite på måfå ibland, gärna skogsbilvägar. Tyvärr så ser vi inga vilda djur mer än fåglar men det är skönt att ta en åktur ibland.
 

Hälsingehambon 2009. 

3 reaktioner till “Mitt i sommaren.

  1. Även om man inte ser nåt särskilt så är det mysigt att ha nån åka en sväng med…….Härligt med ny reparerad fela och dator ,jag är definitivt beroende klart att man klarar en vecka men som sagt all info man vill ha finns ju i burken.Vi har haft fint i dag tills nu kl 8 då kom det en skur.Har blivit godman för en ny dam här i närheten så jag har varit på banken live idag och det händer ju inte så ofta …en hel timme tog det så sölig dator som hon hade har jag aldrig varit med om ;)Ha det så gott i vackra Hälsingland….pok //Torparkäringen

  2. Grattis till dottern! Skoj att hon kom in, och spännande att flytta till nytt ställe! Och va skoj att du fick ordning på fiolen, det betyder ju att du tänker fortsätta spela lite då och då.Jag har faktiskt fått remiss till bad i höst! Eller vattenjympa kanske det heter, ska träffa den ansvariga sjukgymnasten den 3 september fick jag besked om. Har redan träffat en sjukgymnast som gick igenom min kropp och sjukdomshistoria o tyckte att simning kunde vara en lämplig motionsform. Här regnar det idag, imorgon skulle det visst vara uppehåll o så fortsätter regnvädret hela helgen…alla andra hittar mängder med svamp känns det som, men jag har nog inte varit tillräckligt aktiv o leta. Ha det nu fortsatt gott, kryssningen jag tänkt åka på med ungarna har jag avbokat, det blir nästan fyra dygn eftersom dom vill stanna i Stockholm, o det pallar inte min kropp., Trist, men sant, ett par dagar hade jag nog kunnat bita ihop. Sköt om er och kramar från pörtet

  3. Hej Carina!!!Ser att det rullar på för dig. så roligt att Linn kommit in på Högskolan. Här har varit turbulent ett bra tag. Ja livet är inte bara raksträckor så är det väl för alla. Men lite mer nerförsbackar det önskar jag mig nu. Bingo det är alla tiders. Vi vann ju en resa på sommarbingon värd femtontusen så jag gillar bingo. Kanske åker vi till Ullared och spelar bilbingon i morgon om gubben orkar. Sköt om dig nu min goa Carina och förta dig inte för då får du plikta.Kram från Inger på bloggen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s