Lugnare tider

 
Vy från Torön mot Järvsö.
 
Nu har vi haft en lite lugnare vecka. Det händer inte så mycket i omgivningarna just nu heller. Början av veckan var vi "bara hemma". Ja C jobbade förstås. På onsdagkväll var vi bjudna till kompisen L på grillfest. Jättemysigt var det och vi kunde faktiskt sitta ute och äta för det regnade inte just då. Men nån värme var det inte – som vanligt denna sommar. Vi blev bjudna på grillad lax och klyftpotatis. Efteråt var det jordgubbar med grädde och falsk toscakaka (den bidrog vi med).
 
Strax före 21 åkte jag och hämtade C:s kusin S som kom och besökte oss några dagar. S bor större delen av året i Vietnam, han är gift med en Vietnamesisk tjej, men brukar komma till Sverige en sväng under sommaren och jobba. Nu hade han några dagar ledig och passade då på att besöka oss och se sig omkring i bygden där han tillbringat många somrar.
 
På fredagkvällen var vi till Torön och åt grillbuffé och lyssnade på trubaduren Kire. Men det var kallt, för man sitter ute och Torön ligger precis mitt i Ljusnan, så vi blev inte kvar så länge. Tänk att det aldrig ska bli riktig sommarvärme med varma sköna kvällar nån gång.
 
På lördan åkte vi upp till Färila där de hade en karneval som avslutning på Färilaveckan. En liten marknad fanns det där också men vi köpte inget annat än kokosbollar. Järvsöbollar. De är jättegoda.
På kvällen åkte vi in till Ljusdal och åt på "Gamla Stan", vår favoritrestaurang. Sen åkte vi runt lite och tittade och hamnade till sist på Condis i Järvsö där vi avrundade kvällen med en fika.
 

Vi på Condis.

 
Söndagen blev en slappardag då vi inte gjorde någonting vettigt alls, bara slappade. Och så igår for S tillbaka till Stockholm och jobbet.
 
Igår hade vi vårt första riktiga åskväder denna sommar. Det har bara varit hotfulla moln och lite muller tidigare och det enda som blivit av det är regn. Nu fick vi åska med blixtar och skyfall och hagel.
 
Idag skulle det bli varmare lovade SMHI och visst det är soligt och 20º i skuggan men det blåser nordanvindar och de är kalla, riktigt kalla. Kroppen vill inte så mycket idag så jag har inte gjort nåt vettigt heller. Var ner på ICA och handlade. Måste se till att ha grejer hemma när kroppen orkar baka bullar nån dag denna vecka. Det är slut på bullarna – igen. De går åt rätt fort.
Sen följde jag med C och åkte traktor en sväng. Skräp skulle fraktas bort och brädor hämtas. Det är skumpigt och rätt obekvämt att åka traktor på ojämna vägar men jag har så pass ont i kroppen ändå idag så det gör varken från eller till. Sen var jag uppe vid huset ett tag då C lastade av brädorna och sen tog vi en fika på den nya altanen. Vilken utsikt vi får där…
För den som är intresserad så har vi gjort en bilddagbok. Hör av dig om du är nyfiken på bygget.
 

Vit Pion.

 

4 reaktioner till “Lugnare tider

  1. Hej!!!!Fint kot på dej och käleken:)hoppas du har det bra,nu hoppas jag att värmen kommer :)lite less på detta kalla och blåsande som det är hela tiden.Jag har bytt mail adress pga att jag hade virus i den förra:(Ha det bäst så hörs vi KRAM

  2. Hej tjejen ja det är inte lätt att häll igen på vära byggubbar men man får hoppas att dom känner själv vad kroppen orkar. Men hualigen att ha sonen i 10 på andra sidan pölen… men antagligen jättkul för honom. Här är det härligt på alla vis jag trivs när det är så här varmt … Må så gott och hälsa T att han ska vara rädd om sej och ringa hem till mamma iaf. en gång i veckan 😉
    Kram kram /Nitha

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s