Ett par dar i huvudsta’n

 
Nu har vi varit i den kungliga huvudstaden. Nån kung såg vi förstås inte – om vi inte kan kalla Christer Sjögren för dansbandskung då eller så…
Härliga dagar var det och "vi hade i alla fall tur med vädret". Härhemma hade regnet öst ner både på fredan och lördan medan vi klarade oss helt utan regn ända tills vi satt på bussen hem på lördagkväll.
Vi åkte tidigt på fredagmorgonen så vi var framme i huvudstaden redan vid 11-tiden. C är bra på att hitta i stan så det var inga svårigheter att ta sig fram till hotell Rica på Kungsgatan. Jag är så glad och tacksam för att vi hade fått låna en rullstol för annars hade vi mest bara fått åkt taxi mellan ställena. Nu fick jag se stan från en lite lägre nivå än vad jag är van men vad gjorde väl det?
Hotellet var fint och luftigt, vårt rum låg på femte våningen så nedanför oss såg vi taken på alla torgstånd. Mittemot hade vi Konserthuset och till höger låg "Filmstaden Sergel" och till vänster låg Kungshallen. Själva hotellet låg i samma hus som PUB. 

Hotellrummet, den levande statyn och jag i rullstol med Linn bakom.

 
Vi åt gott på Chaplin bar, strax intill hotellet, innan vi började vår stadspromenad. Det blev många stopp vid intressanta affärer. Buttericks blev en av L:s favoriter. En Sience fiction bokhandel blev en annan höjdare för hennes del. C kikade in lite här och var, riktiga snabbvisiter, medan jag tog en tur genom Indiska då L var på bokhandeln och C satt utanför i rullstolen för att "vakta" den (tror han behövde vila fötterna lite jag…).
 
Vi stannade till och tittade på (och fotograferade) en kille som satt som levande staty på trottoaren. Han var helt otroligt duktig och helt orörlig… tills han fick pengar i sin burk, då tackade han med en gest mot hatten och tog givaren i hand. Naturligtvis lämnade vi en slant i hans burk. L fick den äran.
 
En Ecco-skoaffär fick också mitt intresse att vakna. Dit återvände vi sedan på lördan för att inhandla nya Ecco-sandaler till mig. Mina gamla har jag haft sedan 1998 men de är inte trasiga än. Däremot så ser de välanvända ut och doftar välanvänd också… så de får duga som vardagsandaler nu när jag har nya fina sandaler att ha som "fin-skor". Jag köpte den modell som mest liknade mina gamla. De kostade 595:- – exakt 100:- mindre än dem jag köpte för drygt 10 år sedan(!). Hoppas de håller lika länge också och är lika sköna. 

Gröna Lund, Kastellholmen och Christer Sjögren.

 
Så småningom hade vi tagit oss ner till Slussen där vi sedan skulle åka Djurgårdsfärjan till Gröna Lund. Sist L var på Gröna Lund var hon 3 år… då fick hon inte åka så många karuseller men nu fanns det inget som kunde stoppa henne vad hon än ville åka. Jetline (bergochdalbanan) är min favorit och den fick jag med mig L i också. C ville helst ha fötterna på fast underlag så han fick göra sällskap med L in i Lustiga huset medan jag satt utanför och "vaktade" rullstolen och hade jättekul åt alla som försökte ta sig upp i den rörliga trappan och inte fick till det…
Så småningom hade vi åkt oss nöjda så vi köpte hamburgare och satte oss inte långt ifrån scenen och åt och satt sedan kvar några låtar då Christer Sjögren uppträdde. Han har bra röst den karl’n – synd han oftast sjunger så "platta" (L skulle säga töntiga) låtar. Så vi vandrade därifrån och tog en taxi tillbaka till hotellet. Det var gött och krypa ner i sängen efter en lång dag.

Kaffe latte, och Naturhistoriska muséet.

Hotellfrukostar är ju alltid en angenäm smakupplevelse, tycker jag. Lite synd att det var så rörigt i matsalen och högljutt så det var lite svårt att njuta av maten. Men mätta blev vi.
När vi ätit checkade vi ut men fick ha vår lilla resväska i ett rum bredvid receptionen. Sen bar det iväg igen. Jag skulle köpa sandaler och L ville på Buttericks en gång till. Sen satt C och jag och väntade på L vid ett fik mittemot "Plattan". C, som ville vara lite trendig när han nu var i storsta’n, köpte en kaffelatte med så vackert mönster på. Inte smaka det kaffe inte… men fint var det.
 
Sen tog vi tunnelbana ut till Naturhistoriska muséet. Vi gick en timme på en utställning om människans utveckling innan filmen om mumier, som L så gärna ville se, började inne på Cosmonova. Efter den intressanta filmen gick vi och kikade på några mindre utställningar där den om olika stenar var mest intressant, enligt min smak.
 
Vid 15-tiden hade vi hämtat vår väska och tagit oss till Centralen. Där hade vi stämt träff med en kusin till C. Vi gick till en restaurang och fyllde på med en hel del god mat och kl 17 klev vi på bussen hem till Järvsö igen. Vi var nöjda och glada åt att åka tillbaka hem igen.
 

4 reaktioner till “Ett par dar i huvudsta’n

 1. Hejsan Ninni !
   
  Ja nu är jag också hemma igen och ÄNTLIGEN har mitt nya, större abbonemang börjat så att jag kan vara på Spacet igen, vet inte hur jag hade klarat mig om jag inte hade köpt hem några trevliga spel i datorn innan min "överkonsumtion" upptäcktes *fnissar*.
   
  Låter som om ni hade det verkligt mysigt i Stockholm, ni hann ju med en hel del också läste jag. Sicken bra idé att ha en rullstol så att du inte behövde slösa all ork på att gå !
   
  Sköt om dig !
  Kramar, Doris

 2. Hej vännen! Va nostalgisk jag blev när jag läste om Stockholmsbesöket! Trist att höra att din hälsa är sämre, men jag vet att det går i vågor. Jag har inte riktigt blivit bra efter flyttpärsen än, ryggen tog stryk trots att jag inte bar något, bara packade ner o upp, och fingerlederna blev inflammerade och onda.Hoppas du njuter av sommaren/Kramar

 3. Hallå där!
  Så du har varit här nere i Stockholm! Vet du vad – vi kunde lika gärna ha sprungit på varandra! Jag jobbar nämligen 100 m från ert hotell. 😀 Nästa gång du kommer ner så hojta till så kan vi iaf ta en snabbfika! 😀
  Kram Maria

 4. Vilken härlig resa ni verkar haft! Hunnit med en hel del oxå!
   Smart att ta med rullis oxå, så du hade ork att hänga med!!
  Kram från sommar småland//Åsa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s