Strejk som tystats ner!

 
Hittade det här plåstret hos Mamma Mu och jag vill verkligen stödja sjuksköterskornas kamp för att få en rättvis lön så därför sätter jag in bilden jag med.
Sjuksköterskorna gör ett jättejobb, liksom alla andra inom sjukvården, och har ett stort egenansvar (som t.ex undersköterskorna inte har) så därför ska sjuksköterskornas lön vara bra mycket högre än en undersköterskas lön. (därmed inte sagt att undersköterskor ska ha dålig lön!) Dessutom har de flesta sjuksköterskor tagit studielån för att få sin utbildning och lånet ska betalas tillbaka.
 
All personal inom vård och omsorg är värd varenda krona de får och mer därtill för allt de gör i sitt jobb.
 
Hur många skulle ställa upp och gå till ett jobb och torka kräks och skit och dessutom bli smittad själv då det är magsjukor och vinterkräksjuka på jobbet? Det gör vårdpersonalen! Sjuksköterskor, undersköterskor, vårdbiträden och städare.
 
 Photobucket
 
Stöd sjuksköterskornas kamp du med!
 

12 reaktioner till “Strejk som tystats ner!

 1. Hej Ninni och tack för stödet. Ja visst har det tystats ner. Full kaos råder bort i kring men hör man ett ord…nej. Behövs många "dragplåster". Känns skönt att vi fått gå tillbaka och jobba igen. Känns som en meningslös strejk som bara arbetsgivaren kommer att tjäna på.
  Kram från ett kallt men klart västmanland.

 2. Hej! Det plåstret snodde jag blixtsnabbt! Håller med dig till hundra procent! Här i Dalarna har det varit väldigt tyst om strejken, inte så många som är uttagna. Jag förordar faktiskt en riktig storstrejk, detta fjuttande hjälper inte! Visst, akutvården måste funka, o visst, det är trist med flyttade operationer, men, slår dom inte klacken i marken nu så åstadkommer dom heller ingenting.Läser att du har strul med modemet, trist! Vi ska ju flytta om några veckor, o nu har vi ringt Bredbandsbolaget (där vi har både telefoni o bredband) två gånger med några dagars mellanrum. Bägge gångerna har dom haft problem med sin flyttjänst på nätet! Dom kan alltså inte lägga in flyttar! Det låter ju förtroendeingivande…Nu har dom iaf lovat ringa upp oss när systemet funkar. Vill inte ha flera veckors uppehåll i uppkopplingen nu igen!Ta hand om er, o må så gott/Kramar från Ludvika

 3. Hallå. Ja du nu börjar nog stödet för vår strejk minska dessutom. Tror folk börjar tröttna på att inte komma till vården i den utsträckning de vill. Hoppas det blir ett slut på eländet snart.
  Hoppas läget är bra i norrland för övrigt. All snö som vräkte ner har väl töat bort igen hoppas jag.  Vi har underbar försommar men kallt väder.
  Ha det så got och var rädd om er!!
  Kram frånMu

 4. Håller med dig ! Funderar många gånger på varför man har det jobb man har. Så orättvist det känns och ouppskattat. Kan lova att det sett ut på ett annat vis om det jobbat mer karlar i vården. Visserligen så har en del killar fått upp ögonen för vården och börjat söka sig dit. Om det är i brist på annat eller intresset vet man ju inte. I vilket fall så är det väldigt lättsamt att få jobba med en stark karl ibland för det är oftast tunga lyft och fast man hjälps åt så blir det betydligt lättare. Som du vet så gillar jag mig jobb därför så är man kvar. Har jag vetat det jag vet idag om mig själv så hade jag utbildat mig till barnmorska i yngre dar men det är ju så i ungdomen att man inte vet lika bra då.
  Ha en fin och underbar vecka !
  Kramiz så länge !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s