Gnäll och klagan…

 

Nu blir det en gnällblogg! Jag blir så less! Nu är det full fart på dessa kedjebrev igen! I olika skepnader kommer de nerdimpande i mailboxen. Det är ta mig sjutton värre än skräpreklamen som jag får i vanliga brevlådan!
Alla har någon sorts "hot" med i texten. Skicka till si och så många personer och du kommer att bli rik eller kär eller lycklig. Får du dessutom si och så många svar så är du mer eller mindre populär! Hur ska man våga chansa och låta bli att skicka?
Jag lär inte bli rik, lycklig, kär eller populär för jag kastar dessa kedjebrev i papperskorgen.
 
Ibland kommer fina bildspel och såna tycker jag om. Vackra bilder är väl aldrig fel…. JO! När det i slutet av bildspelet kommer ett "hot" om att du måste skicka detta till si och så många personer inom 30 minuter för annars så…. Är det då ett vackert bildspel brukar jag öppna det och gå in och ta bort de sista bilderna med "kedjebrevsinriktning". Sen skickar jag det vidare.

Kedjebrev

Värst med dessa är ändå spridningen av vännernas adresser. Om jag ger ut min mailadress till mina vänner så vill ju inte jag att mina vänner ska sprida min adress till sina vänner och sina vänners vänner och sina vänners vänners vänner osv. i all oändlighet.

Om jag skriver ett "riktigt brev", ni vet sånt på papper som man skickar i kuvert med frimärke på så inte skickar jag då med en lista med mina andra vänners adresser till denna vän. Så gör man ju inte. Inte i "den riktiga världen" mot sina "riktiga vänner". Men jag anser att mina nätvänner också är "riktiga vänner" som jag behandlar med respekt och låter dem behålla sin integritet. Så när jag skicka mail till många samtidigt då lägger jag vars och ens adress på raden för "Hemlig Kopia" för då syns inte adressen för andra.
 
Och vad ni gör så lämna aldrig ut er adressbok till någon sida för att den sidan ska kunna skicka inbjudningar till alla era vänner att testa en ny sida eller liknande. Då är det en robot som tar hand om er adressbok och såna gynnare är inte noga med integritet och respekt så de adresserna kan användas till många olika "spam" sedan.
 
Jag skrev om detta ämne den 14 oktober 2005 och den 19 oktober 2005 också. Men jag tycker att det är lika aktuellt nu med.
 
Vad tycker du??? Kommentera gärna!
 
Lite gnäll och ämmel och en uppmaning till Dig att var rädd om varandra och om dig själv och allas integritet! Internet är "på riktigt" det med!
 

10 reaktioner till “Gnäll och klagan…

 1. Känner mig väldigt skyldig vad beträffar de där tråkiga kedjebreven och det värsta är ju att jag tycker precis som de flesta att de är såå tråkiga och ändå har jag skickat vidare för att jag inte vill göra dem besvikna som väntar på att få svar tillbaks, LOVAR att sluta skicka kedjebrev ;0) !!
  Tack för att skriva om HUR man skickar till många utan att alla adresser syns, hade inte en aning om hur man gjorde det men NU vet jag ;0) .
  OCH JAG TYCKER ATT DETTA VAR EN MYCKET BEHÖVLIG BLOGG, även om du skriver att du har skrivit om detta förr har jag i alla fall aldrig läst det …
  Sköt om dig !
  Kramar, Doris

 2. God morgon go´a vän i etern =)
  Jag gör presis lika dant med dessa  kedjebrev som
  dimper ner hela tiden …
  Man blir så less på dem…
  Ha en bra dag, lämnar en frukostbricka, kramar =)

 3. Håller med dej:)dessa kjedjebrev är ett födärv blir alldeles matt av dom skickar dom aldrig vidare trots hot att det skall hända en något och all skit som det står i dom Allt bra med dej annars??Sköt om dej och trevlig helg ///Kramelekram 

 4. Hej Ninni!!!
   
  Tycker precis som du om dessa evinnerliga kedjebrev och andra där man ska svar på en massa frågor. I går fick jag in 2 virus i min dator. Båda kom från kedjebrev där det stod just som du skriver man ska bli rik lycklig och jag vet inte allt. Har fått bort ett virus med supportens hjälp och just nu genomsöker jag datorn efter det andra. får ringa supporten en gån till för att få bort detta också. så helt rätt har du Ninni.
  Antar du packar och grejar nu. Jag har ju varit skraltig som du vet. Huset ska visas om 2 veckor och fin lägenhet har vi fått. går allt i lås är vi inne i nya lägenheten till advent.
   
  Kram från Inger på bloggen 

 5.  
  Hej Vännen!
  Är tillbaka på spacet… får vi hoppas.
  Ännu en ny router ska inhandlas imorgon
  och jag hoppas så att det ska lösa våra
  uppkopplingsproblem… håll tummarna!
  Men innan det är gjort får vi stå på kö
  vid denna dator som nu är direktkopplad
  på modemet.
  Det lär inte bli lätt… fniss.
  Vill i alla fall passa på att önska dej en skön
  hösthelg innan det är min mans tur att
  använda burken…
  du har så rätt om kedjebreven… ibörjan vart jag
  nästan rädd – vilket antagligen är meningen.
  Men nu slänger jag dom olästa om jag ser vad det är.
  Bildspelen däremot är vackra!Och roliga historier är aldrig fell!
  Du lärde mej något nytt om detta med hemlig adress – så smart!
  Visste inte ens om att det gick att skicka så –
  jag har skrivit dit adresserna. Men nu ska jag alltid använda detta!
  Tack för tipset!
  Hoppas att allt är ok!
  slit inte ut dej med flyttkartonger!
  Ha det gott och var rädd om dej!
  <img src="http://i142.photobucket.com/albums/r103/nanne1960/Mina%20bilder/enhsthlsning.gif"&gt;
  Kram fr Nanne

 6.                   
                                    Hejsan 
  Jo jag håller med dig, jag brukar radera alla namn och
  så sänder jag till en i taget om det är nått roligt jag vill ge vidare.
  Jo vårt liv har varit intressant och  många upplevelser har vi i minnet.
  Skriver på en bok till pojkarna, dom kommer inte ihåg lika.
  Och minstingen var ju med längst.
  Hösthälsningar/Anita

 7. Hej  å hå jag suddar alla namn som finns och sänder allt som hemlig kopia…men det verkar inte som alla kan det…hoppas många läser din blogg …kanske t.o.m. skulle ta och  "blogga det"om nån läser på min sida…….
  "kakelugnen " är ingen kakelugn det heter rörspis fick ja lära mej häromdagen. Ja det är Mäster som gjort den så fin det är andra gången för när vi började renovera torpet för ca 30 år sedan så var den helt slut och denna gången hade den spruckit och var dålig igen men det är inte undra på för jag som är så frusen av mej eldar ju gärna och mycket när det börjar bli höst…..Ha en finfin helg och sköt om dej!
  kramkramkram//Nitha

 8. hej!
  mysig sida du har fixat här!  kul att kolla på. håller precis med dej om kedjebreven: bildspelen är ofta kul att kolla på, vackra bilder och tänkvärda citat, men sen att man MÅSTE skicka vidare….  jag gör det bara ibland och då brukar jag inte ens ta med varifrån jag fått det…. 
   
  ha de så gött å stor lycka till med flytteriet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s