Sista April och 1:a Maj

 
Vädret hade ju kunnat vara bättre men man får inte alltid som man vill… Det blev en skön sista april (som vi säger här) och 1:a maj i alla fall.
Vi åkte till Alfta på eftermiddan på måndag för att få vara med L och fira sista april. C bjöd oss på mat på Maxim, en liten restaurang i Alfta. C och jag åt Gorgonzolabiff medan L ville ha en pizza med bl.a. musslor på. Hon har varit nyfiken på att smaka musslor länge och nu blev det av. Tur nog tyckte hon att det var gott. Men hon kunde ändå inte låta bli mina klyftpotatisar för det är bland det bästa hon vet. Har aldrig tidigare sett någon äta pizza och potatis men nu har jag det också. 🙂
 
När vi ätit åkte vi till Bollnäs och åkte runt där och tittade lite här och där innan det var dags att åka till kasen. Vi valde Söräng i år också för de annonserade att de hade stans bästa fyrverkeri och det var ju just fyrverkeriet jag var ute efter. Vi var ute i god tid så vi fick vänta en hel timme innan det var dags för själva höjdpunkten. Kasen där var inte speciellt stor och eftersom de inte har någon kör eller något tal i Söräng så gjorde vi det skönt för oss… vi satt i bilen… (pensionärsvarning!). Det blåste isiga vindar ute och L var inte alls pigg på att stå ute så vi satt så gärna i bilens värme. L satt och läste t.o.m. för det var en gatlampa i närheten så hon såg att läsa.
 
När det blev dags för fyrverkerierna så klev vi ur bilen i alla fall men det blev bara jag som stod kvar för de andra båda "fryslortarna" satte sig snart i bilen igen. Men jag stod tappert kvar för jag skulle ju absolut fotografera! Jaa… några kort blev ju rätt bra men det var jättesvårt att fotografera för det tog en evinnerlig tid innan själva kortet var tagit då det var lång slutartid. Jag visste aldrig riktigt vad jag hade fotat. Jag försökte hålla kameran stilla, stödd mot biltaket, men det är inte lätt att försöka få grepp om var nästa raket skulle visa sig. När vi åkte hemåt så åkte vi förbi Runemo och fotograferade en rejäl kase där. En riktigt bra fyrverkeribild fick jag till och den håller jag på ett tag till innan jag visar den men den hamnar nog i bilddagboken så småningom.

Fyrverkeri

Igår, 1:a maj, hade vi grillpremiär med L som grillmästare. Karré blev det och till det klyftpotatis (förstås), kantarellsås (tack för kantarellerna Paula) och en sallad. T åt med oss också. Det var riktigt gött!

 
När vi (C) diskat och plockat ihop for C och jag upp till Järvsö igen. Efter att ha handlat lite och släppt ut katterna åkte vi upp till Ljusdal, köpte mjukglass och satt och avnjöt den på "vår" parkering. Solen sken men det var inte alls varmt men vi hade det gött i bilens värme.
 
Ikväll åker jag hem till Alfta igen för att se till att L har rena kläder och packar med sig allt till konfirmationslägret i Siljansnäs som hon ska på i helgen med "sina" konfirmander. Sen är det för mig att ordna kattvakt, då ingen av ungarna blir hemma, så jag kan åka tillbaka till Järvsö. Håll tummarna för att jag får tag i en kattvakt.
 

4 reaktioner till “Sista April och 1:a Maj

 1. Hej Ninni! Så spännande  läsning du bjuder på. Håller med Doris , du och C har alltid en massa roligheter för er! Fast har man som jag och min gubbe hållit i hop i 39 år så består väl livet av mycket vardag. Men jag ska inte klaga. Vi har det bra och har samma behov av spänning och äventyr så ibland hittar vi på saker. Ska bli spännande att se ditt "pangkort" från fyrverkerierna. Vi har också en ny kamera med dessa finesser fast jag har inte provat dem ännu. Ha en bra vecka och var rädd om dig!! Kram Mamma mu

 2. Hej vännen!
  Tittar in för att önska dej ett skönt veckoslut.
  Är allt bra med dej?Det låter som om du har haft fullt upp med allt.
  Pensionäärsvarning?! Då blev jag pensionär vid 30.
  Det är självklart att det är skönt att
  ha det varmt och gott – även i bilen – varför ska man frysa?!
  Ska bli spännande att se dina blider. Förstår att det var svårt att
  fota fyrverkeriet. R och jag var hemma – vi såg inte ens en brasa –
  det var för kallt…fniss – pensionärsvarning!
  Låter även härligt med grillningen.
  Tror jag börjar bli hungrig efter allt du skrivit om mat – kankse
  läga att äta lunch…som jag visst har glömt bort, klockan är över 16.
  Här är i alla fall vädret så skönt och härligt:
  solen skiner, värmen börjar komma tillbaka.
  Så det känns helt ok just nu. Förutom alla måsten
  som jag tänker strunta i – i alla fall idag!
  dom ny grannar na håller precis på att flytta in – spännande!
  Ha det gott och var rädd om dej!
  Kram fr Nanne

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s