Marknad.

Vi var på marknad i helgen! Vintermarknad i Ockelbo.

Jag minns inte när jag var på en ”riktig” marknad sist men det var länge sen. Jag har haft så mycket värk så det har känts oöverkomligt att lyckas gå på marknad. Men nu efter att jag blivit sjukpensionär så har jag kunnat ”balansera” min värk lite så jag slipper få så där intensivont i knän, höfter och rygg. Sedan jag i fjol vår började med vattengymnastiken och verkligen håller fast vid den (orkade inte både jobba och gå på vattengympa tidigare) så har jag blivit bättre också. På senare tid har jag även fuskat lite med att inte använda kryckorna då jag ska gå en lite längre sträcka (för mig är en längre sträcka mer än 100 m) men det har jag märkt att det inte är så vidare smart så kryckorna ska få hänga med då jag ska gå lite längre sträckor.
Mitt psykiska mående spelar naturligtvis också in i värk och elände som är utöver den ”vanliga fibrovärken” så att jag mår bättre nu är ju inte så konstigt. C gör mycket till att jag mår bättre. Han får mig att må bättre än vad jag gjort på länge.

Det var jätteroligt att gå på marknad! Vad med grejor det finns. Fina hantverksgrejor och billiga rammelgrejor, godis, kokosbollar, ost och korv, kläder och skor – ja allt fanns med. Tror ni jag handlade nåt? Nää… som vanligt så handlade jag ingenting utan jag bara tittade och njöt av det. L var med och hon var den enda av oss som handlade. Hon hittade en fin kristallprydnad, örhängen och godis.

På vägen hem, när vi kommit nästan till Kilafors, började vi räkna ”lådbilar”. ”Lådbilar” det är bilar med takbox. Det var många såna i farten, märkte vi, eftersom Stockholm haft sportlov och många var på väg hem från sin fjällsemester. På 2,7 mil mötte vi 153 st lådbilar. L hade jätteroligt när hon räknade dem och sen räknade ut hur många vi mött i snitt/km. När vi kom till Bollnäs bjöd C oss på hamburgare på Max innan vi skjutsade hem L och själva vände vi och åkte mot Bollnäs igen och sen till Järvsö. Vi försökte också räkna ”lådbilar” från Bollnäs upp till Järvsö också men det började bli så mörkt så vi såg inte alla. 117 st såg vi i alla fall på den sträckan som är 5 mil. Hoppas de kom fram säkert alla lådbilarna.

Söndagen gick i vilans tecken för mig. Jag sov väl bort ungefär halva dan och mådde inte allt för bra för jag var ju naturligtvis tvungen att ”plikta” (som Inger på Bloggen säger) för marknaden. Men det var det värt!!!

5 reaktioner till “Marknad.

 1. Hej på dej… så de blev en sväng till marknaden för dej. Själva så var vi kvar i Svaben tills lördag em. vi hade de så skönt solen värmde och de droppade från taket. Ja då har vi bott in oss på "Bruket "oxå de känndes skönt.
   
  Du hade verkligen stålsatt dej att gå igenom den långa marknaden, ja de brukar ju vara bra saker och mindre bra på dessa marknader. Erja "towalisan" här på bloggen var upp i lördags och såg hästarna som kom de var nordsvenska arbets hästar som någon där i Ockelbo trakten använnde i skogen fortfarande.
   
  Du får ha de så bra nu och ta de lugnt och ska du ut på vägarna så ta de försiktigt vet aldrig va de är för några ute efter vägarna .
   
  Kra mfrån Kattis.

 2. Hej vännen!
  Skönt att du klarade marknaden utan
  några större hål i plånboken.
  Jag gör numer som du – men mest
  beroende på att inget faller mej i smaken.
  Men som du säger, man kan alltid njuta av komersen.
  Sen växer ju inte dom riktiga marknaderna på träd.
  Såna uta krimskrams.
  Vila upp dej ordentligt. Hoppas köttfärslimpan blev god.
  (nu rinner det i mungiporna….fniss)
  Ha det gott min vän!
  Kram fr Nanne

 3. Tjingeling!
  Flyger förbi så här på kvällskvisten för att
  önska en riktigt god natt.
  Idag började dagen med solsken, lek och bus.
  Nu har det börjat regna. Men vad gör det,
  då kanske snön försvinner fortare.
  Kom ihåg att använda lanternor
  när ni flyger i mörkret, eller reflex om ni går!
  Kramar fr Tingeling

 4. halloy en gammaldags cocosboll hade nog slunkit ner i min mage i allafall ,diabetesen till trots.ja det måste man ha på marknader tycker lillatanta.Jag hoppas du inte fick ont efter marknaden utan att allt bara blev en härlig utflykt.kraaaaaaaaaaam

 5. Så kul att gå på marknad. Ett år funderade vi på att åka upp till Jokkmokk på vintermarknad. Det brukar vara så fint sägs det…men inte kom vi iväg =( Kommer inte ihåg vad som kom imellan men det är som vanligt när man kommit på nått kul. Ja. ja…den finns ju forfarande kvar så…vad vet man. Ska berätta en sak…Jag har köpt vovve ! JAg är såååå lycklig ska du veta =) Behövdes verkligen för mig ! Att få nått att ta hand om och gosa och viska hemlisar till. Nu är det bara så att jag längtar mig tokig tills jag får hem henne. Får vänta ända tills den 24…denna månad =) Visst jag vet…det är ju bara några veckor…men ändå.
  Ta hand om dig och de dina !
  Kramizar från en mkt lycklig кαяιи

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s