En skön, lat helg.


Vad tiden rusar iväg. Nu har det gått en vecka igen och mer än en blogg i veckan verkar jag inte få till. Men det får vara så då. Ska försöka kika in till er alla bloggvänner också. Några har jag redan hälsat på nyligen och andra har fått vänta längre på besök. Men jag kommer tittande när tiden och orken finns.
 
Idag när jag kom hem från Järvsö hade jag L hemma, förkyld. Hoppas jag slipper få förkylningen för det kan bli så jobbigt med astman då. Jag får väl inhalera en extra dos med cortison i några dagar så kanske jag klarar mig. Jag brukar göra det och har sån tur att jag sällan är förkyld nu sedan jag fick bra allergimediciner. Men nu blir jag väl förkyld när jag sitter sanne (=så här) och skryter.
Jag har badat idag i alla fall. I fredags mådde jag inte nå vidare bra så då skippade jag badet och sov lite extra istället. Det är skönt att röra sig i vattnet för det går ju så lätt i varmbassängen. Jag kör mitt pass som, med stretching, tar ca 40 minuter. Det är lagom nu när jag är van. Men trots det så får jag ont ibland av de rörelser jag gör. Precis som att kroppen inte tål det vissa gånger.
Helgen har varit skön. (finns det nån helg hos C som inte varit skön?) Inga måsten har hängt över våra huvuden utan vi har disponerat tiden precis som vi velat.

Islandshästar

Innan jag åkte till Järvsö i fredags stannade jag till i Söräng för att fotografera lite hästar åt E som var hästvakt över dan. Det blev många bilder på Islandshästarna. Sen när jag kom till Järvsö var det precis solnedgång så jag kastade mig ut och fotograferade förstås. Men de bilderna hade ju kunnat bli lite bättre… solen blev så konstig på nåt sätt. Men det kan ju inte lyckas jämt heller förstås. Med den gamla digitalkamera som jag har så får jag vara glad att det blir några bilder alls. Nej, jag klagar inte för jag tycker om min gamla kamera. Med tanke på att den har "bara" 2 megapixlar så är den bra, tycker jag, och jag kan med den rätt hyfsat också och vet hur den fungerar.

Solnedgång

På lördagen gjorde vi en utflykt till Kajevall, som ligger nån mil norr om Ljusdal. Det är ett friluftsområde med skidspår för "plattåkning" och en liten backe med lift som verkade perfekt som första backe för utförsåkning och som var bra att åka pulka och andra åkdon i.
Nu gjorde ju inte vi något utav dessa aktiviteter utan vi fikade där och tittade på alla andra hurtiga människor. Det räckte gott det. Ja, några kort fick jag med mig också.

Kajevall

Söndagen blev en latdag. C bjöd på mat på Järvsö hotell. Han är bra på att skämma bort mig med att äta ute, minst en gång varje helg. Och jag njuter förstås. Kan inte annat med så mysigt sällskap heller.

Igår blev det en sån där "bonusdag" igen men den var mer planerad denna gång. L tyckte att jag kunde åka hem först på tisdag så hon slapp diska på söndagkväll… och jag sa ju naturligtvis inte nej till det. Mesta delen av gårdagen satt jag och läste. Ja, jag lagade faktiskt lunch åt C och hans "chef" så jag gjorde lite nytta också. De hade skickat djur till slakt på förmiddan så "den nyfiknaste" finns nog inte längre nu för han fick följa med slaktbilen. Det är hårt att vara köttdjur och då allra helst tjur eller stut. Men så är livet för en bonde.
Jag minns när jag var liten och vi hade köttdjur hemma. Vad jobbigt det kändes ibland när "älsklingstjuren" fått åka till slakt. Men efter ett par dagar så var den sorgen bearbetad och det fanns alltid andra tjurar att ta till sitt hjärta, så länge de nu fick leva. Jag tror inte att jag på något sätt for illa av att lära mig det.
 
Nu ska jag åka och handla lite. Måste fylla på kylskåp och skafferi när jag varit borta några dagar. L har god hjälp av brorsan T att tömma "lagren" här hemma då jag är borta. Hur är det man brukar säga… "då katten är borta dansar råttorna på bordet" …och det stämmer bra det!

5 reaktioner till “En skön, lat helg.

 1. Hej Ninni!
  Det låter som du har haft riktigt helgjutna dagar!
  Så härligt – det är dej väl unt!
  Jag sitter ena stunden vid dator och andra vid
  Tv´n – har ont i halsen så jag känner inte
  för några vidlyftiga åtaganden just nu!
  Ha det å gott – sköt om dej (och C)
  Kram fr Nanne

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s