16 dagar kvar till julafton…

 
Nu rinner veckorna iväg fortare än jag hinner med att tänka…
Typiskt för årstiden och vädret är att jag är sämre i min fibromyalgi. Trött så jag måste vila flera gånger om dagen och värker gör det mer än vanligt. Ändå försöker jag att inte känna mej stressad och ha en massa måsten inför julen. Jag plockar bort mer och mer inför varje jul så snart serverar jag pannkaka på julafton istället för julmaten. Nä, SÅ eländigt är det inte än men nog blir det att dra ner på göromålen för varje år då orken minskar varje år. Ja, ska väl inte klaga nu för jag har mått väldigt bra denna höst, på många plan mycket bättre än vad jag gjort på många år. Att vara kär har sina fördelar… och det ger energi.
 
Denna vecka har jag varit på Musikskolans julkonsert och lyssnat på L som sjöng solo. "I don’t know how to love him" från musikalen Jesus Christ Superstar. En låt som varit en av mina favoriter sedan 70-talet. Jag har bytt gardiner och gjort julfint i köket (enda rum jag byter gardiner i till jul).
Igår hjälpte jag en f.d. jobbarkompis att få till en snygg text av en dikt som hennes mamma skrev några år innan hon dog. Jag kände även hennes mamma. Det blev en fin utskrift som skulle sättas inom glas och ram.
 
Jag träffade min enda (riktiga) kusin, M, igårkväll. Hon var till mina föräldrar och fick sig lite mat då hon kom från Stockholm. Vi (hon och jag) har inte träffats sedan T var en liten bebis så det är alltså 20 år sedan. Hon har inte ens sett min yngsta, L. Bedrövligt kan tyckas då vi är en sådan liten släkt men vi har inte precis några släktträffar heller och vi har varit i olika skeden i livet då hon är 12 år yngre än jag och inte har några barn ännu.

Min farbror Bengt
Min farbror, Bengt.          Foto: Mats Ivarsson, Ljusnan.

Att vi träffats nu är för att min farbror Bengt, hennes pappa, dog i söndags efter att ha haft 8 hjärtinfarkter på 6 månader. Han var bara 71 år. En härlig människa med ett otroligt glatt humör trots sina motgångar i livet. Vår dagstidning, Ljusnan, skrev en artikel om honom i november. För att läsa den klicka här.

Idag har jag varit och badat och mjukat upp mina onda muskler. Något mer har jag inte gjort direkt. På eftermiddagen åker jag till min Älskling och i helgen ska vi låsa dörren och stänga av telefonerna och bara ha det lugnt och vila. Kanske det kan få min värk och trötthet att bli bättre så jag orkar med julstök och begravning. Det är skönt att ha stödet och förståelsen från C. Han läser av mig bra och känner vad jag behöver. Jag är så glad att få ha honom vid min sida.
Jag har inte orkat och hunnit runt och hälsa på Er, mina vänner, denna vecka men kommer så snart ork och tid finns.
Nu ska jag över till mamma och pappa och bli bjuden på fläsklägg och rotmos innan jag åker… Gött!!!
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s