Bilder, musik och muck.

Nu har jag scannat in lite gamla bilder och gjort ett album som heter ”Spelmansminnen”. Där får ni se några av mina minnen från första halvan av 1970-talet. Det är både gamla foton och gamla tidningsurklipp. Kvalitén blir ju inte den bästa men nog är det fantastiskt ändå att man kan ta rätt på det gamla på det här sättet också. 

Stöde 1971
Spelmansstämma i Stöde 1971
Jag är 10 år och brorsan är 9 år.

I torsdags kväll var vi på Eric Östs minneskonsert och fick lyssna på massor av fin musik av duktiga musiker. Det var Lars-Ove och Per-Olov Bertilsson, två duktiga musiker som härstammar från Alfta, som arrangerade minneskonserten. Ja de hade god hjälp av många andra men de båda var frontfigurerna. Det var mer än fullsatt. Vi, som kom ”bara” en halvtimme innan det började, fick med nöd och näppe sittplatser. Vi såg inte musikerna så bra men ljudet var bra och det var ju huvudsaken att få höra musiken.

 Lars-Ove och Per-Olov Bertilsson
Bröderna Bertilsson
Foto: Anna Alvhagen, Ljusnan

Igår hade vi en liten familjemiddag för att fira att T har muckat från lumpen. Han har nu legat i lumpen från 16 januari till 10 november. På köpet fick han en utbildning som väktare. (OBS! Utbildning till väktare, inte jobb!)
Enligt T:s önskan åt vi tonfisksallad och rostat bröd och drack cola light till det. Lämpliga önskningar som är lätta att uppfylla. Farsdagsfika med tårta bjöd vi på sen.  Kul med alla samlade runt fikabordet, alla tre barnen +  E:s pojkvän, mina föräldrar och så C och jag förstås. En trevlig avslutning på helgen blev det.

6 reaktioner till “Bilder, musik och muck.

 1. Så fint ditt album blev och så söt du var i din dräkt. Tycker att landslagsdräkter är så vackra, när Davíð blev konfirmerad fick jag lånat en Isländsk dräkt, kände mig såå fin 😀 .
  Här har det blåst o snöat hela dagen, avskyr sådant väder 😦 !
  Sköt om dig !
  Kramar, Doris

 2. Så fina korten blev. Roligt och intressant att läsa. Så skönt för T att äntligen få muck och jobb förståss, de växer ju inte på trä´n precis. Tom skulle ha muckat nu den 8 dec om han varit kvar. Pratade med honom om det för ett tag sedan men han hörs inte ångra sitt beslut. Han hade ju velat göra lumpen men inte på nå´n båt så det blev som det blev. Han funderar på att söka en utbildning till polis men den grabben har så många ideer i sitt huvud =) Det varierar från det ena till det andra gånger man pratar med honom. Vi får väl se hur det blir med det. Just nu så trivs han med jobbet på Rusta men inte att bo i Ö-sund.
  Kramiz så länge !

 3. Älskade vännen, hjärtligt Tack för Dina kommentarer och mail. Det glädjer mig mycket.
   
  Vad söta Ni är, syskonparet. Synd bara att vi inte kan höra orginalmusiken från händelsen. Du har bra musik till Din sida.
  När jag hör fjolmusik så tänker jag först och främst på midsommar. Folkdräkter är vackert.
   
  kram
   
  ea

 4. hallå!!!Ögonfluss är typ ögoninflamation:)Hon har nu fått ögon salva så det har blivit bättre.Skönt att Sonen har gjort lumpen och fått jobb är ju ännu bättre:)Grattis till honom.Ha det bra så skuttar jag vidare:)Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s