Öppet Hus och höst.

 
Idag har jag varit på Alfta Rehab. Ja, nu är jag ju dit två gånger i veckan och badar så det är väl inget konstigt att jag är där heller. Men idag var det "Öppet Hus" på Alfta Rehab så Ingela och jag åkte dit till halv 9 för att avnjuta en nyttig frukost. Oj vad gött det fanns där. Jag testade nästan alla sorter av frön och gryn som fanns. Spännande! Hel dinkel och hel nakenhavre gjorde mest intryck på mej av frön och gryn. Sedan deras hembakta bröd med dinkel i eller den sorten med råg och nötter! Smaskens!
 
Efter frukost var det föreläsningar eller provapå-gymnastik i träningshallen eller i bassängen. Eftersom både Ingela och jag tränar i bassäng annars och har tränat i hallen tidigare (då kroppen tålde det) så satsade vi på föreläsningarna. Första var om stress. Det är alltid ett aktuellt ämne och alltid intressant. Salen var i det närmaste fullsatt. En hel timme satt vi där. (min kropp gillar inte att sitta så länge så den protesterade som vanligt) En halvtimme då vi hann ta lite frisk luft och röra på oss gjorde sedan susen så vi orkade en föreläsning till. Kost och GI-metoden. DET var intressant då det var en hel del nytt för oss båda. Vilka kunskaper dessa människor har som jobbar där. Vi fick lust att testa lite mer nyttig mat och det var väl en av målsättningarna med den här dagen.
Det skulle serveras både lunch och middag där men Ingela och jag var nöjda med det vi fått vara med på. Middagen skulle vara stenåldersmat stod det… Spännande… men vi for därifrån ändå.
 
Om Du nån gång får chansen att åka till Alfta Rehab på rehabilitering så ta då den chansen! De är otroligt duktiga där. De behandlar inte bara det kroppsliga felet utan ser till hela människan. Titta in på deras hemsida och läs lite. De forskar också och har gjort en egen kokbok som du kanske sett på ditt apotek. Finns mycket god och nyttig mat i den kokboken. Rekommenderar bl.a en apelsinsås (sötsur) som jag brukar servera till kyckling här hemma.
 
Utsikt från Harsagården  Midsommarblomster i oktober!
Nu har hösten kommit till Hälsingland också. Inte så att träden tappat sina löv ännu men det är så otroligt fina färger i naturen så jag blir alldeles till mej. Var till Harsa och åt smörgåsbord i söndags. Otroligt gött! I Harsa kommer snön tidigt och ligger kvar länge så det är ett paradis för dem som gillar att åka längdskidor. Sen åkte vi över skogen hit till Alfta och naturen var helt underbar! Fascinerande med alla färger! Har fotat lite och ska försöka få "hm" ur vagnen och lägga in av bilderna här också… Några har jag fått in. Men som vanligt så får jag inte tiden att räcka till riktigt vid datorn. Har ju annat roligt för mej också. 🙂 Just nu så njuter jag av hösten!
 
Höstbild från Lillbo

4 reaktioner till “Öppet Hus och höst.

 1. Hallu!!!Å så gott du har ätit:)blir lite avis faktiskt:)men det är du väl unnt:)GI metoden skulle jag vilja prova,men just nu vill jag bara äta det som jag inte skall äta,får försöka att mata in i huvidet att det är dax att börja äta bättre,:)Hoppas du har en fortsatt bra vecka:)Tack för ditt stöd till att jag skall bli Bäst i Sverige:)Idag kom min gruppledare med JÄTTE fina blommor som TACK för min insats:)Jätte glad blev jag.Skickar ett litet mail till dej på min försäljnings summa.Var rädd om dej KRAM

 2. God morgon vännen =)
   
  Vilka vackra bilder =)
   
  nu är ordningen som den ska i Tant Rut kök igen =)
  Kokikaffet är kokat och tanten njuter =)
   
  Ha en riktigt bra dag,
  Lämnar en frukostkorg,
  Kramar, Tant Rut

 3. Hej! Så trevligt det låter med mat, föreläsningar och träning. Jag var inne på deras sida och tittade. Så hösten har kommit till Häslingland. Det känns inte som att den kommit till Göteborg än men det kommer väl. I går kväll kl 23.10 var det 14 grader ute, det känns fel i oktober. Fördelan med att det är varmt är att marsvinen kan vara ute en stund varje eftermiddag/kväll.
   
  Ha det gott!
   
  Mvh
  Viveca

 4. nej vad msn skojar  med mej jag får inte ändra min space sida
  detta är fjärde besöket i dag.Ja var var jag nu då
  Jag hoppas att du har en jätte skön semester kram till dej vännen
  kraaaaaaaaaaaaaaaaaaaam

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s