Vilket sommarväder!

  
Vilken värme! Det är ju otroligt! En reporter på vår dagstidning, Ljusnan, skrev en liten krönika om sitt semesterväder. Han var helt lyrisk och skulle klara sej i flera år på det här semestervädret, skrev han.
Själv har jag nästan dåligt samvete för att jag inte njuter av solen. Men jag njuter av vädret ändå på mitt sätt. Jag sitter i skuggan, där det är varmt men inte stekande, och läser. Jag sitter också gärna på min altan långt in på kvällarna då solen inte ligger på och då läser jag helst också. Tv:n glömmer jag att den finns nästan för det är så skönt att sitta därute och läsa. Katterna håller mej sällskap i skuggan så jag känner mej absolut inte ensam. Men jag är nog snart ensam om att inte ha badat ute i sommar. Ska försöka få ändan ur vagnen och komma iväg någon kväll och doppa mej. På den stora stranden här i Alfta är det så fullt av folk från tidig förmiddag till kvällen. Mitt favoritställe häromkring är naturligtvis vid Nabban dit jag brukar åka på mina utflykter annars. Men även där är det många som badar. Ofta ungdomar för det är inget ställe för småbarn. Jag gillar lugna ställen där det inte är så mycket folk. Det är nog lite ensamvarg över mej ändå. Jag lider sällan av ensamheten, ibland söker jag den, samtidigt som jag kan vara en riktig sällskapsmänniska när det behövs.
 
Jag var iväg på "äventyr" i tisdags. Jag var på DN-galan!!! Det ni! Jag som inte är direkt idrottsintresserad och absolut inte speciellt friidrottsintresserad. D skulle iväg med sin son men sonen ville inte åka när det blev så dags. Då blev det en biljett över där så därför kom jag iväg på DN-gala. Det var roligt! Det var även intressant och jag önskade att jag haft fler ögon och att jag kunnat titta åt många håll samtidigt för det hände ju massor precis hela tiden. Vi satt i närheten av höjdhoppet och det var bra. Det är ju ett av de intressantaste i friidrotten, tycker jag. Så nu har jag sett Stefan Holm och även hans pappa som det pratas så mycket om. Kul var det!
Mindre kul var det igår då jag inte kom upp ur sängen riktigt förrän vid 13-tiden. Kroppen ville inget alls. Senare på eftermiddan var L och jag en sväng ner på marknaden här i Alfta. Inte mycket till marknad det inte – ca 15 marknadsstånd. Men det var många år sedan jag var på marknad sist så det var ju storartat för mej ändå. Och det var tillräckligt jobbigt att gå för att jag skulle få en värknatt. Men… jag har varit på marknad! Och jag är nu ännu mer övertygad om att jag måste skaffa mej en rullstol för att ha vid såna tillfällen så jag kan vara med mera och slippa vara hemma just för att jag inte orkar gå på mina egna ben.
Vad jag köpte? En påse citronpeppar! 12:-.
 
Nu ska jag ta cykeln ner till apoteket och ikväll jobbar jag på musikalföreställningen igen. Härligt att få höra all underbar musik igen.
 
  

2 reaktioner till “Vilket sommarväder!

  1. Tittar in en sväng. Ser att du har det gött och det gör mig glad. Precis som du är jag nog oxå en sån där ensam varg och trivs med det. Fast ibland så kommer party Karin fram och då blir det oroligt om ingen vill hänga på och festa runt…men det händer mer o mer sällan. Gillar lugnet. Har inte funnit nå´n bok ännu som jag skulle vilja läsa men jag broderar och stickar "tussar" =)) Nu har jag stickat ett par till svärmor som hon ska få när hon fyller år den 2 aug. Sedan håller jag på med en doptavla till Niclas som snart är klar. Nu ska jag jobba denna helgen sedan så har jag semester *längtar*
    Ha de så gott !
    Kramiz från mig så länge…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s