Inför helgen

Helg!
Skönt. Visserligen är jag sjukpensionär men helgerna uppskattar jag ändå. Har städat ordentligt inför helgen, delade upp det på två dagar så det inte skulle bli för jobbigt. Fick hjälp av L som torkade golven idag. "Jag gör vad som helst bara jag slipper dammsugarn" sa hon.
 
Var på ABF:s årsmöte i Edsbyn i går kväll. Jag är Kommunals "ombud" eller vad det kallas. Det ska ju vara "ofarligt" att gå på årsmöten, åtminstone är det vad jag alltid sagt till mina kompisar när jag velat dra med dem på fackets årsmöten, för valberedningen har ju redan frågat dem som ska bli föreslagna till nyval. Inte den här gången. När jag åkte hem därifrån var det som ungdomsansvarig… med i styrelsen. Valberedningen hade inte lyckats fått tag på någon sådan. Då blev det förslag direkt på mötet. Klart att jag sa ja. Jag har ju aldrig lärt mej ordet nej. Men det blir lite spännande. Eftersom jag är den första som är ungdomsansvarig i avdelningen. Hoppas jag kan göra något vettigt utav det bara. Jag har lite idéer redan. Om det sen är något man kan göra något av återstår att se.
 
T kom hem idag men åker redan i morgon mitt på dan. Han ska vara med vid slottet och "paradera" på söndag då kungen fyller år. Jag får väl sitta klistrad vid tv:n och hoppas få se en skymt av honom (sonen alltså).
 
Helgen blir antagligen väldigt lugn. Inget trevligt besök verkar vi få heller  . Han (D) är upptagen av annat hela helgen.
 
I morgon är det melodikrysset som mor och jag ska lösa. Sen hoppas jag på finväder så jag kan ta en cykeltur men det har lovats regn så… det har regnat en hel del de två senaste dagarna så nu varnar de för vårflod. Det har varit varmt i fjällen ett tag nu så smältvattnet är på väg. Voxnan (vår älv) kommer ifrån Härjedalen så där finns en hel del snö som tinat. Söder om Bollnäs går sedan Voxnan ihop med Ljusnan som också kommer uppifrån Härjedalen. Jag ska försöka hålla lite koll på vattenmängderna och ta med kameran för att fånga lite bilder. Det är mäktiga krafter när vårfloden kommer.
 
Hoppas alla får en trevlig helg och slipper otäcka smällare men får se fina fyrverkerier istället.

2 reaktioner till “Inför helgen

 1. Hej C ! Hoppas din helg blir bra trots saknaden av D, stäng av "hårddisken" och gå ut i ljuset,solen o njut av dagen,den kommer aldrig tillbaka, men passa Dig för djupt vatten,man sjunker fort när nivån är hög.Kramen C.

 2. Hejsan!Kikar in till dig en stund. Så du har också städat. Jag har städat lite varje kväll hela veckan för att slippa göra det på helgen. Det är så mycket annat att stå i på helgen att det är skönt at slippa städa.
   
  Önskar dig en trevlig Valborg!
   
  Kram
  Viveca

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s