Nu är våren kommen

Nu är då våren här! Vi har nästan ingen snö kvar alls. Det tinar så fort, så fort. Idag satt vaktmästaren i sin lilla traktor och körde snö från en stor snöhög och la ut över vändplanen för att det ska tina snabbare och för att en del av sanden, som följt med vid snöröjningen, inte ska hamna på gräsmattan. Sen gick samme vaktmästare runt och sopade sand och grus från våra ingångar och gräskanter ut mot asfalten så snart har vi nog sopmaskinen här. När den sopat all sand är det dags för fönsterputsning. Det är ett säkert vårtecken.
 
Påsken här hos mej var lugn. Tja, det är väl alla helger, både stora och små. Släkten är liten och umgänget med vänner inte heller så stort. Inte är vi några festprissar direkt heller. Mina föräldrar firar alltid påsken i stugan med angling tillsammans med stuggrannarna. Denna påsken var ingen utav oss (barnen och jag) ditupp. Långfredagsvädret var dåligt och med vatten under snön på isarna så gick det knappt att ta sej fram på skoter och då tar jag mej inte ens ut på sjön.  På påskdagen hade mor och far sett björnspår i närheten av stugan så någon nalle har lämnat idet och det är ju ett vårtecken om något.
Här hos mej hade vi en liten familjemiddag, ungarna och jag, både långfredagen och påskdagen. Påskafton och annandagpåsk var både E och T på annat håll när det var matdags.
 
T var hemma i helgen och han tillbringade den mesta tiden vid vår dator så jag såg mest bara nacken på honom hela helgen, utom då vi åt.
E jobbade fredag och måndag på Max.
 
L och jag var på en härlig utflykt till Nabbaberget på påskaftonen. (Se fotoalbumet) Solen var varm och skön och det var en härlig cykeltur dit och sedan en stund i solen med lite fika.
 
På påskdagens kväll kom D Puss! hit så vi fick en heldag tillsammans på måndagen. Var ute och åkte och skulle titta efter vårtecken men åkte mot Grannäs (åt samma håll som föräldrarna har stugan) och där är vintern kvar längre så vi såg inga andra vårtecken än härligt lermjuka grusvägar. D trampade ner i ett lerhål på skogsvägen där vi njöt av vårt medhavda fika. Synd jag inte hade gummistövlar på mej för då hade jag kunnat stå länge och "lekt" i den leriga lilla gropen. En solig och mysig eftermiddag hade vi i alla fall.
 
Ett annat säkert vårtecken är ju att jag tagit fram cykeln! Vad härligt underbart det är att kunna cykla! Vilken frihet! Jag kan åka på apoteket när jag vill och till biblioteket och jag kan handla mycket och få med mej det hem på cykeln själv utan att behöva ha nån unge med som bärhjälp. Härligare frihetskänsla är det sällan jag känner.
Yiiiiihaaaaa!!!!
Ve'boa 

4 reaktioner till “Nu är våren kommen

 1. Vad fint det blir hos er när vaktmästarn gjort sitt, kan du inte skicka hit honom när han är klar hos dig!?
  Du frågade efter receptet på vitlökslaxen, tyvärr kan jag inte ge er det för jag köpte laxen färdigmarinerad men tänkte kanske skriva ned receptet på såsen för den var jättegod med fisken!!!
  Jobbar 4 nattskift den här veckan så något får man ju ha att göra tills att få tiden att gå ;)…
  Sköt om dig!
  Kramar,
              Doris

 2. Tittut på dej!! Suttit här och läst lite vad du haft för dej!!! Guud vad du e duktig med allt… mat o bak och virkning. Och cykla…Slutat röka??? Då får jag sitta här själv och var en dålig person då??!!! 😉
   
  Ska kolla lite mera sen… nyfiken… D var nåt nytt…!!!
   
  Kram!!!

 3. Hoppas på en härlig helg hoss er och att du får kärt besök….härligt med vår och vattenpussar…..
  "På en byväg om våren är det lerigt och dant
  men ajajaj och ojojoj vad det är skönt"….
  kramiz  :)))))

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s