Nu är det söööndagkväller….

Så var denna helg till ända med sonen hemma på permis fyllandes 20 år och allt! Relativt lugnt har det varit och det är jag tacksam över då min värk inte alls hållit sej lugn. Det har ju blåst och så har jag fått fan för mitt bakande i veckan.

Lördagen gick i firandets tecken på vårt lite stillsamma men mysiga sätt. Någon stor släkt har vi inte och inget stort umgänge annars heller så det blir alltid familjärt intimt då vi firar födelsedagar. De stora barnkalasens tid är ju förbi och ju äldre vi blir i vår lilla släktskara desto mindre vill vi fira vår stigande ålder.

 

Födelsedagen började med att E och T kom hit och vi gav T paket och grattiskramar. Brödrost, skurhink, mopp och telefonpengar. Allt enligt sonens önskemål. En liten fika med negerbollar hör morgonen till.(förmiddag när de kommit upp i tonåren) Några av oss tog lite frukost. T satte sej vid datorn och hade sitt eget lilla födelsedagsmys. Jag löste melodikryss med mor per telefon. E la sej i soffan och sov och L satt framför tv:n.

På eftermiddagen då T hade gjort sitt första inköp på systembolaget (en liten flaska Smirnoff) kom mormor och morfar med mer presenter, bl.a en svart kaffebryggare enligt önskemål. Nu blev det fika med övervägande chokladbakverk. Jag och mina barn älskar choklad i alla former. ”Det blev lite väl chokladigt det här” tyckte morfar som varit på fest kvällen innan och inte var så godissugen.

En granne kände fikalukten och kom in och fick sej lite fika hon också. Mormor och morfar åkte tillbaka till stugan. Telefonen ringde och alla samtal var till 20-åringen. Morbröderna och vänner ringde för att gratulera. E och jag lagade mat. Födelsedagsungdomens (kan väl inte säga barn då de blivit 20 va?) önskekost var… ja vad tror ni? Korv stroganoff och ris så klart! Lika som på studentmiddagen. *suck*

20-åringen blev kvar här till strax efter 20 på kvällen (kul med datorn på permissionerna) då han kom på att det var några kompisar som ville fira att han fyllt år. De skulle provsmaka Smirnoff som han inhandlat tidigare under dagen. E hade gått hem efter maten så lugnet lägrade sej här och allt var som vanligt igen. Det var den 20-års festen det!

Idag har L varit och sjungit solo. Hon sjöng i församlingshemmet under kyrkkaffet. Jag tog mej inte iväg för min värkande kropp ville inte alls sitta i kyrkbänken idag. Kunde inte fuska och bara slinka in vid kyrkkaffet heller då jag hade varit tvungen att ta ”kyrktaxi” för att ta mej iväg. Jag fick en privat föreställning hemma då hon tränade istället.

F.ö. har dagen sett ungefär lika ut som gårdagen förutom firandet då. T vid datorn och E har haft tvättstugan och däremellan sov hon i soffan. Jag fick besök av Nettan och L har varit mest på rummet och pysslat med sitt. Så blev det kvällen och den numera sedvanliga söndagsmiddagen och en massa kramar innan T for iväg tillbaka till lumpen. Sedan lägrar sej lugnet över lägenheten igen och där stod jag och diskade och plockade undan efter helgen…

 

Solen har lyst med sin frånvaro mestadelen av helgen men blåsten och varmgrader har fått snön att tina så nu ser jag lite gräsmatta närmast altanen (och en massa fimpar från grannen ovanför) och lite gammalt gräs bland träden i vår lilla ”skog” här bakom.

 

20-åringen

9 reaktioner till “Nu är det söööndagkväller….

 1. Grattis till 20-åringen!
  Det låter som ni har haft en jätteskön helg ihopa, du och familjen ;0).
  Jag jobbade hela helgen och har en latmask-dag i dag så jag har laddat upp batterien för nästa två jobbaredagar ;0).
  Sköt om dig!
  Kramar,
              Doris

 2. Skickar ett Grattis i efterskott till 20-åringen. Kul med lunga sköna kalas och småmys. Själv så jobbar jag dessa 2 nätter + hela påsken =( fast det gör inte så mkt. Tom har som jag skrivit kommit hem och i Påsk ska de väl åka upp till Borga där E-L:s föräldrar har en sportstuga. Vi skulle säkert åkt dit med och hälsat på (har ju blivit bjuden dit ett antal ggr) men nu blir det inte så. Ta hand om dig, vännen !
  Kramiz så länge

 3. Jag stänger inte ner sidan och skriver när och om det jag har lust med, tror jag hittat någon typ av balans efter alla kommentarer osv som blev med min blogg. När jag inte vill greja med sidan ska jag bara låta den vara och vänta tills inspirationen återkommer 🙂 Att jag överhuvudtaget började fundera över det jag skrev berodde mest på tankar IRL. Mycket om anonymiteten osv. Vi är ju alla olika och vill "synas" olika mycket 😉 Men balansen är funnen (för tillfället) och balsamet visade sig  vara slut….. 🙂
  Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s