Ingen snö och lite sol!

Igår var första dagen på länge utan snö!!! Hittills idag ingen snö heller men jag vågar inte jubla för det är mycket kvar av dagen än. Solen visade sej här igår! Nu kom jag mej inte ut för att sola men det gör inget. SÅ soligt var det ju inte. Nä, jag bakade igår. Bullar och, tro det eller ej, två rejäla saffranslängder! T fyller 20 på lördag och när jag frågade vad han önskade att jag skulle baka så var det negerbollar (Jo! Hos mej heter dom så!) och saffransbröd. Så vad gör jag inte för min ende son… bakar saffransbröd förstås! Hade saffran kvar sedan jul och det ska användas det med.

 

Igår ikväll var jag till L:s skola och hejade på två lag från skolan som kommit till semifinal i LO Gävleborgs nutidsorientering. Ett av lagen gick vidare till finalen (inte L:s klass). Men det var laget från Friggesund (ligger i norrhälsingland) som vann finalen och får ta med hela klassen till Stockholm. Jag satt där och var glad att det inte var jag som satt med i ett lag där. Då hade det då inte blivit nån resa. Det var mycket jag inte kunde. Bl.a kemiska beteckningar. Och när franska revolutionen var? Vad det nu har med nutidsorientering att göra. Det om något är historia!
Min far var snäll och skjutsade oss ner till skolan. Jag klarade inte av att gå den sträckan då jag även hade bakat. Det är tur att jag har snälla föräldrar som ställer upp för mej.

 

I förrgår kväll hade jag kärt besök. Han kom med jordgubbar. Ja, det är sant. Jordgubbar köpta på Hötorget. Definitivt inte svenska men det var jordgubbar! Kändes lite mysko att äta färska jordgubbar nu när det är full vinter ute. Kanske jordgubbarna och besöket kom med våren ändå. Hoppas!

 

Idag ska jag se till att få anteckningarna renskrivna sedan kursen i tisdags. Det är två kurskompisar som väntar ivrigt på mina anteckningar för att komma ihåg hur vi gjorde allt vi gick igenom. Inte lätt att komma ihåg alla olika ”turer”, helst då man inte är så datavan heller. Sen ska jag baka lite igen. Det blir ”kladdkaka” och negerbollar som ska göras idag. Ska ta L till hjälp med det sistnämnda. Men nu får jag sätta fart för nu tittar solen fram och vill den stanna så ska jag se till att få sola näsan lite idag.

Önskar alla en trevlig helg! Jag ska se till att ha det trevligt i alla fall med 20-årsfest bl.a.

En reaktion till “Ingen snö och lite sol!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s