Lilla julafton för Melodikryssvänner

 Fredagen var ”höjdarkväll” i Alfta för mej och andra Melodikryssvänner. Vi hade vårt egna Melodikryss!!! Det är Södra Hälsinglands Orkesterförening som anordnat detta för andra gången. Det är tre år sedan sist och jag var dit då också. Den gången gick jag mest för att lyssna på musiken. Jag gillar klassisk musik så det var den jag gick dit för då. Både 2002 och i år var frågesportledaren… Anders Eldeman!!! Jaa, just det, Mr Melodikrysset! Det är honom vi hör på radions P4 varje lördag mellan 10 och 11. Vi som är bitna av Melodikrysset i alla fall.

När jag hade varit iväg 2002, på Alftas Melodikryss så började jag lösa krysset på lördagarna lite sporadiskt. Så småningom fick jag med min mor i kryssandet, en riktig korsordsräv och periodvis melodikrysslösare. Upptäckte att det inte var så svårt då vi hjälptes åt, hon och jag. Vi skickade in, via internet, och det gick inte så många veckor så höll jag på att sätta frukostmackan i halsen då jag lästes upp som vinnare av en ”Melodikryssväska”. Då var det ca 20 000 – 25 000 som skickade in kryssen. Gissa om det kändes bra!

Nu är det mellan 25 000 – 40 000 som skickar in melodikrysset varje vecka. Men vi är ca 1 750 000 som lyssnar på melodikrysset på radio varje vecka fick vi veta. Mor och jag ska ha särskilda skäl för att inte lösa krysset varje vecka nu.

Ljusnan (vår dagstidning) var där och skrev och fotograferade. Mor och jag var faktiskt med på fotot, av tillställningen, som var på första sidan på Ljusnan men tyvärr inte i nättidningen.

Mina egna foton blev inte vidare bra men så har jag inte sån utrustning som Mats Ivarsson, Ljusnans fotograf heller. Jag skulle inte ha något emot att ha den kamerautrustningen…  I mitt fotoalbum har jag ett kort på Olle. Det är han som gjort våra skrotstatyer av jättarna som vi har här i Alfta.

Naturligtvis var mor och jag till vårt församlinghem, Johannesgården, för att lösa krysset. Det var inte Anders Eldeman som snickrat ihop krysset den här gången. Vi vet inte vem som klurat ihop det – men det var svårt! Mycket svårare än radions melodikryss. Vi vann inget heller. Vi hade missat på en fråga och stavat fel på en annan. Men det gjorde ju ingenting för vi hade en trevlig kväll med fin musik och hjärngympa. 

Anders Eldeman i Alfta 

Anders blev avtackad med en blombukett och medföljande diskborste.
Han tycker nämligen om att diska!
 

En reaktion till “Lilla julafton för Melodikryssvänner

  1. oj vad trevligt detta lät ,va kul att göra sånt tillsammans med sin mamma,jag saknar min så mycket,skulle så gärna vilja ha nån att hitta på sådana där saker med,men när man slutar jobba så försvinner mycket av den sociala biten,men men få hoppas på nya vänner nar vi flyttar till stán……tänk att få träffa Mr.Melodikryss wow……

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s