Vill hinna så mycket…

kraaam

Nu fungerar mina Officprogram igen. Fick strul med dem för några dagar sen. Bytte till Office 2003 och lärde upp yngsta, L, att spara sina jobb i en äldre version då skolan fortfarande har Office 2000. Det blir ju så att om hon gör ett jobb på den här datorn och sen ska öppna det i skolan så fungerar ju inte det då vi har en nyare version än skolan. Tvärtom går ju. Hoppas nu att hon kommer ihåg hur hon ska göra.

Höll på att få ett psykbryt   innan jag fick igång Office 2003 igen. Får än en gång sända ett tack till E i Skaraborg för hennes hjälp och även till E:s son T som snällt svarar på dumma frågor från mej. Förhoppningsvis lär jag mej med tiden… men är alltid lite rädd att göra fel. Tror att hela datorn ska brinna upp eller så.  Men jag försöker ändå och ibland klarar jag mej själv och ibland måste jag ta hjälp. 

Själva Officeprogrammen ska jag klara hyfsat hoppas jag. Publisher och InfoPath har jag aldrig sett förut. Men de andra ska jag kunna. Nu är det lite nytt att lära sej i 2003. Jag har ju varit van vid 2000 men det verkar inte vara så stor skillnad i de vanligaste programmen. Några fler små finesser bara. När jag gick ECDL (våren 2000) så använde vi Office -97 och då jag pluggade MOUSE (våren 2001) hade de bytt till Office 2000 så de programmen ska jag kunna. Tyvärr så hinner jag glömma en hel del då jag inte använder dem så mycket. Jag har inte suttit och gjort någon databas i Access här hemma t.ex. Borde kanske testa det men det finns så mycket annat kul att göra på datorn. Några bildspel i Powerpoint har jag hjälpt ungarna med under de senaste åren så där har jag lite träning. Excel har jag inte heller använt sen jag slutade jobba, mer än då jag hjälpte en kompis som pluggade och höll på att lära sej just Excel. Word är det program jag använder mest. Inte så konstigt kanske, då det är att skriva som är roligast. 

Det finns massor jag vill lära mej och som jag vill göra på datorn. Måste bara lära mej mer om hur jag kan använda Photoshop och fixa läckra bilder. Sen vill jag ju göra en ”riktig” hemsida. Men då ska jag koda själv så jag lär inte få till någon speciellt flashig sida. Men ”sporten” för mej är att fixa all HTML-kod själv. Då kan jag känna mej riktigt nöjd. Jag har haft en sida förr men plockade ner den då jag tänkte göra om en hel del på den. Sen blev det inte av att göra något med den för sen blev jag sjukskriven och rätt dålig.

Sen är det ju alla recept jag har samlat på mej. Att skriva in dem och få till fina recept i Word det är ett tidskrävande arbete. Att sen göra en databas på det är väl bara att fantisera alltför mycket.

Hoppas nu att komma mej för att göra lite grand av detta i vinter. Om jag siktar högt kanske jag kommer halvvägs i alla fall…

 

3 reaktioner till “Vill hinna så mycket…

  1. Hej Ninni.Inte för jag fattar ett smack.Så data okunnig som jag är.Herregud det är ju en stor jungel här ute i data världen som man ska kunna lite grann om.Puh.Siktar in mig på kurs ivår .kram till dig kramisar tomtemor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s