Funderingar om reklam

Såg en reklamsnutt tidigare i kväll och blir så fundersam… det var om hårvårdsprodukter som skulle skydda det färgade håret och ge håret 70% mer glans….? Vaddå 70%? 70% i jämförelse med vad? Hur vet jag att det är 70%? Hur ser det ut om det är 100% då? Eller 50%? Är det någon som kan förklara detta för mej? Jag förstår mej inte på den reklamen i alla fall.

Har ni sett att det finns öl med smak av citrus? Är det inte lika bra att dricka citrondricka eller en cider då? Öl ska väl ändå vara öl eller? Undrar när det kommer öl med chokladsmak? Eller vad sägs om en "Öl Latte"…  Brows 

Nu är det väl ändå höjden om jag inte har nåt vettigare att tänka på än reklamen på tv:n. Men jag blir så där ibland. Vill bara ifrågasätta allt! Då det gäller reklam ska man väl ifrågasätta också. Men de är duktiga – de som kommer på all reklam. Vilken kreativitet.

Höjden var väl ändå när min yngsta, L, kom och ville ha pengar för att köpa nån bodylotion som gjorde huden fastare och fri från celluliter!!! När man är 15!! Aldrig!!! Då är det dags att börja få ungen att se allt med kritiska ögon och att använda det sunda förnuftet.

Idag har det varit varmt och kvavt. L och jag var ner på stan för att jag skulle shoppa lite. Luften i bussen stod ta mej sjutton stilla trots att de ska ha så bra luftkonditionering i de nya bussarna. Vi fick rusa in på pressbyrån och köpa en läsk bara vi kom fram för då behövdes vätska. (har ni sett nån rusa med kryckor?) Ärendena gick fort idag så när vi for hem åkte vi på samma biljett som ner, då det var mindre än två timmar sen vi klev på bussen för att åka till stan. Ekonomiskt och bra. Bussresa för två i två mil, tre zoner tur och retur för 33:-. Det blev så "billigt" så vi gick in på Hemköp och köpte "färdigmat". Grillade kycklingklubbor och potatissallad. Det kostade lika mycket som en enkel resa från stan. Och gött var det.

5 reaktioner till “Funderingar om reklam

  1. Hej hej!!Kom o tänka på en konversation jag överhörde en gång då jag stod i en matkö där den ena parten plötsligt sa:"Ja, ölkaffe det är fina grejor det!"Huuu…Kram,P-L

  2. hej tjejen…jag har också många gånger funderat över reklam…hur är dom funtade som kommer på allt….måste ju säga att dom är duktiga …för roligt är det ju många gånger..men till vilken nytta…ja man får väl använda hjärnan och sortera till 100 %…..men håll med om att ibland går man på det…..eller hur?;)…..64 då kan man snacka celluliter men 15……jaja..hälsa L att hon har en bra "morsa" som håller koll och säger stopp….vi ses/kramizar

  3. Ja reklam är ju nåt att se kritiskt på. Ibland så finns det ingen poäng med dem heller. nåt av det värsta jag vet är när det blir reklamavbrott just när filmen är så där spännande att man nästan inte står ut.. så blir det reklamavbrott för öl, bindor eller blöjor eller nåt liknande. Blää!! säger jag bara.

  4. Hej vännen!Visst kan man fundera både en och två gånger över reklamen. Vissa förstår jag mig inte på, vissa är bara såå dåliga och andra är riktigt bra och kul. Och som du sa – vilken kreativitet!Men när de börjar smaksätta saker som tex ölen, då vete katten om inte kreativiteten gått lite för långt… Men vad vet jag – öl med citrussmak är kanske jättegott…. hihihi Ha det så jättebra!Många kramar Annika

  5. Hej vännen !Du reagerar precis som jag ibl på denna smörja till reklam. Måste ju medge att ibl är den ju kul…typ, ICA reklamen..men de andra…nytt för varje gång nästan. Har haft det väldigt kul med alla dessa libress bindor reklamer…Herregud…man fattar ju på en gång att det är någon som aldrig haft mens sosm hittat på den reklamen…alltså…en karl…och våra barn är alldeles för unga för att kunna sålla på bra och dålig reklam…Du gjorde helt rätt som sa ifrån till din dotter…men förklara också varför…Kram på dig vännen !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s