Viltkyckling

Gjorde Viltkyckling ikväll och kom på att det är både lättlagat och gott. Jag använder det gärna som bjudrätt då de flesta tycker om kyckling. Både vuxna och barn.

 

Till 4 port:

4 Kycklingfiléer
salt, peppar
2 dl creme fraiche
½  dl outspädd svartvinbärssaft
1½  dl vatten
1 hönsbuljongtärning
5 krossade enbär
1 tsk timjan
1½  msk kinesisk soja.

Garnering:  lingon, timjan

 

Gör så här:
1. Bryn kycklingfiléerna i lite matfett vackert gyllene på båda sidorna i en stekpanna. Salta och peppra.
2. Vispa samman creme fraiche med saft, vatten, krossade enbär, timjan, smulad buljong och soja.
3. Häll ner det i stekpannan och låt allt puttra under lock ca 10 minuter. Smaka av.
4. Garnera med lingon och timjan. Bjud frästa kantareller, klyftpotatis och sallad till.

Det går också bra att servera med ris eller färsk pasta. Med försk pasta testa då gärna med fetaost till pastan. Jättegött!

2 reaktioner till “Viltkyckling

  1. Hej Ninni !Ååå…ditt recept på viltkyckling var så lockande att pröva så jag kopierade det.Jag älskar kycklingrätter ! 😀 mums !Jag hoppas regnet har gett med sig hos er….här är det växlande molnighet nu på morgonkvisten…men jag tror nog att solen kikar fram under dagens Nationaldagsfirande….Ha en skön dag !Mia.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s