Konfirmationstårtan

Skinktårta
(8 – 10 bitar)

3 stora runda brödskivor (t.ex. polarbröd)E har gjort tårtan

Fyllning 1
150 g Kesella
1 liten burk fruktcoctail
200 g rökt skinka

Fyllning 2
150 g leverpastej
2 – 3 msk grädde
3/4 dl inlagd paprika (kan bytas mot smörgåsgurka)

Garnering
2 – 2½ dl majonnäs
1 burk creme fraiche
10 – 12 skivor rökt skinka
tomatklyftor
gurkskivor
apelsinskivor
persilja
röd strimlad paprika

Gör så här:
1. Kantskär ev brödet så det blir jämnt.
2. Bred kesella över en brödskiva. Låt fruktcoctailen rinna av och mosa frukten lätt. Fördela frukten över kesellan. Tärna skinkan och strö den ovanpå.
3. Rör ut leverpastejen, till fyllning 2, med grädde. Låt paprikan, eller om du föredrar tärnad smörgåsgurka, rinna av och dela den i mindre bitar.
4. Lägg en brödskiva ovanpå skinkan. Bred leverpastej över hela och fördela paprikan/smörgåsgurkan ovanpå. Täck med en brödskiva.
5. Blanda majonnäs och creme fraiche och bred det över och runt om hela tårtan. Tryck fast klippt persilja runt kanterna och garnera som på bilden. (vi använde ingen paprika uppå tårtan heller)

5 reaktioner till “Konfirmationstårtan

  1. oj vilka talanger det finns här bland alla bloggare den ene är duktigare än den andre.Här har vi en som gör konstverk av smörgåstårtor.Du får börja ta upp beställningar.Önskar dej en härlig dag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s